U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Missie-statement:

Wij houden van ons land. Het Buitengoed Geul en Maas met zijn kastelen, hoeves en landgoederen getuigt van onze rijke historie. Stukjes prachtige natuur met beken, waterlopen, bos, wallen, heggen en paden. Waar je kunt fietsen, wandelen, logeren en lekker kunt eten en drinken. Binnenkort verbonden met onze stad via een groene loper. In dit land komen wij graag om te genieten. Dit land mag bloeien.

Wij houden van kunst. Kunst opent je ogen, kunst laat je anders kijken, kunst kan je raken, kunst vertelt een verhaal. Een verhaal waarmee we kinderen kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met kunst.

Wij houden van kunst in ons land. Kunst doet iets met de omgeving waarin het staat. En de omgeving doet iets met kunst.  Daarom vragen wij kunstenaars uit de hele wereld om naar ons buitengoed te komen. Om zich te verwonderen, samen te werken en elkaar te inspireren. En om jong en oud, door hun werk, opnieuw te laten kijken naar ons land.

Wij zijn International Land-Art Maastricht.


Organisatie

Stichting International Land-Art Maastricht, gevestigd in Maastricht en opgericht in 2014.

Kamer van Koophandel nummer: 60657812 (RSIN: 854002765)

Bestuur:

Voorzitter: Carla Langen
Secretaris: Taschka van Eyk
Penningmeester: Vera Dühring
Bestuurslid: Carla Cremers

Werkgroep:

Barry Kerkhoffs, Clemens Maassen en Cees Alfrink

Het bestuur organiseert tweejaarlijks een evenement, samen met de werkgroep. De stichting werkt samen met Buitengoed Geul en Maas, het landgoed waar het evenement plaatsvindt, de lerarenopleiding, het basisonderwijs, het Huis voor de Kunsten en andere relevante organisaties .

Doelstelling

De Stichting International Land-Art Maastricht heeft als doel om met kunst de aandacht van een groter publiek te vestigen op de historische buitenplaatsen, kastelen en landgoederen, op de aangrenzende natuur en op de verbinding tussen de diverse domeinen van Buitengoed Geul en Maas.

De stichting wil dit doel onder meer bereiken door tweejaarlijks een Land-Art manifestatie te organiseren op een van de Zuid Limburgse landgoederen.

  • Een manifestatie bestaat uit een werkweek met symposium voor de deelnemende kunstenaars op een van de landgoederen.
  • een expositie van kunstwerken.
  • een educatief programma voor schoolkinderen.
  • een opening met activiteiten.

Beheer en bestedingen van fondsen en vermogen

De fondsen en het vermogen worden beheerd door de penningmeester, die daar jaarlijks verantwoording over aflegt. Er wordt gewerkt zonder winstoogmerk en de eventuele winsten en opbrengsten zullen volledig worden gebruikt voor het organiseren van de manifestaties, waarbij er steeds gezorgd zal worden voor voldoende reserves, teneinde de voortgang te waarborgen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?