U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kasteel VliekKasteel VliekProject IL-AM 2019

IL-AM 2019 werd gehouden van 13 mei t/m einde juni op de locatie van Kasteel Vliek, Vliek 1 te Ulestraten. Op het landgoed gelegen aan de westflank van de Wijngaardsberg. Naast het complex ligt een park met bospartij en twee vijvers, aangelegd in het begin van de 20ste eeuw als een verfraaiing van een ouder landschapspark uit circa 1800.

 
 

International Land-Art Maastricht 2019 

Op maandag 13 mei ging de werkweek van het 4de evenement van de Stichting International Land-Art Maastricht (IL-AM) van start. Na 3 eerdere manifestaties, steeds op een van de domeinen van Buitengoed Geul en Maas, werden de activiteiten dit jaar ontplooid op het Landgoed Vliek te Ulestraten.
De expositie van de Land-Art werken bleef toegankelijk tot eind juni 2019.

Door IL-AM wordt een verband gelegd tussen kunst en natuur met als doel het publiek meer te betrekken bij de landgoederen van Buitengoed Geul en Maas.
Gedurende de werkweek lieten een twintigtal land art-kunstenaars uit meerdere Europese landen zich inspireren door het hellingbos van Landgoed Vliek om vervolgens ter plaatse hun kunstwerken in de natuur te vervaardigen.
De werkweek vond plaats vanaf maandag 13 mei en kon door het publiek worden bezocht. De werkweek werd gevolgd door een week met activiteiten voor en door jongeren. Zie hieronder.
De officiële opening van de land-art expositie door de heer
 Jan Gulikers, wethouder te Meerssen vond plaats op zaterdag 18 mei. 

De deelnemende  kunstenaars lieten zich ter plekke inspireren door deze interessante buitenplaats, waarbij onder andere ook aandacht werd geschonken aan de historie van het hellingbos en de suikerfabriek. 

Op woendsdag15 mei nam een groep studenten van UWC Maastricht, afkomstig uit de hele wereld deel aan een gezamenlijk land-art project.
In de week van 20, 22 en 24 mei maakten schoolkinderen van BS De Triangel uit Ulestraten onder begeleiding van kunstenaars hun eigen land-art kunstwerk.

Tijdens het land art evenement orgasniseerde de Limburgse Kunstkring in de tiendschuur van Kasteel Vliek haar jaarlijkse groepsexpositie.
Een deel van de expositie was ingericht met werken die waren gebaseerd op het thema “Tussenruimte”. Daarnaast was er plaats vrijgemaakt voor een presentatie van werken van de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige.

Entree van het hellingbos boven op de WijngaardsbergEntree van het hellingbos boven op de Wijngaardsberg

Doorkijk vanaf het hellingbosDoorkijk vanaf het hellingbos

Uitleg in het bos door Fred ErkenboschUitleg in het bos door Fred Erkenbosch

Bospad met vlondersBospad met vlonders

Uitgelopen stronkenUitgelopen stronken

Omgevallen boomOmgevallen boom

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?