U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vierde editie International Land-Art Maastricht - 2019

Tijdens INTERNATIONAL LAND-ART MAASTRICHT 2019 op Landgoed Vliek zijn 15 kunstenaars aan de slag gegaan in dialoog met het landschap. De ingrepen in het landschap staan helemaal in het verlengde van de kenmerken van land art. 
Dat iedere kunstenaar daar op een andere manier betekenis en invulling aan heeft gegeven, maakt deze manifestatie tot een veelvormige presentatie van mogelijke standpunten van de omgang met het landschap en de natuur. De dialoog is door alle kunstenaars op een individuele wijze uitgewerkt. Geen van de werken geeft de absolute waarheid weer of de ultieme betekenis van het landgoed Vliek. Maar allemaal samen geven ze een verzameling kijkwijzen op het landschap, die U ieder keer weer op een andere manier laat kijken. 

Na de manifestatie zijn de werken verdwenen. Wat blijft is de veelvormige blik die de kunstenaar op het landschap heeft gegeven. En die verdwijnt niet uit uw hoofd. Dat zal ook op andere plekken waar U later komt een rol spelen met wat U ziet. Want na een bezoek aan een land art manifestatie ziet U het landschap nooit meer op dezelfde manier. 
Dubbele duurzaamheid dus eigenlijk. Ingrepen met respect voor de duurzaamheid van het natuurgebied. En de realisatie van een duurzaam andere kijk op de wereld waarin we leven en bewegen.

Afbeeldingsgalerie

Land Art voor kinderen

Op 20, 22 en 24 mei hebben meer dan 100 schoolkinderen van BS De Triangel uit Ulestraten onder begeleiding van kunstenaars hun eigen Land-Art kunstwerk mogen maken.

Met materialen uit de omgeving zijn mooie werken vervaardigd. Gebruikte materialen zijn ondermeer: wijnkistjes, plastic flessen en ballonnen en zelfs wol van de schapen uit de buurt.
Gedurende een tijd waren de resultaten buiten tentoongesteld, waarna ze aan de kinderen zijn overhandigd.

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?