U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Derde Editie International Land-Art Maastricht - 2016

Na eerder te zijn verwelkomd bij Château Bethlehem en op het landgoed Buitengoed Vaeshartelt werden we in 2016 ontvangen door Château Jerusalem en Mise en Place. Het sleutelwoord van deze land-art manifestatie was connectie: 14 kunstenaars uit de Euregio hebben de verbinding gemaakt door zich te laten inspireren door deze unieke locatie en de directe omgeving en door er hun artistieke sporen achter te laten.

Daarnaast hebben 27 kunstenaars hun artistieke stempel gedrukt op 27 houten palen. Deze artistieke palen geven de bijzondere locaties aan langs de nieuwe fietsroute, Geul & Maas.

Wederom werd er samengewerkt met basisscholen uit Maastricht en Meerssen en met naburige kinderen uit het centrum voor asielzoekers van Château Jerusalem.

Een speciaal dankwoord moet gaan naar onze sponsors de Elisabeth Strouven Foundation, de Kanunnik Salden Nieuwenhof Foundation, de Stichting voor Culturele Participatie Limburg en het landgoed Buitengoed Geul & Maas. Ik wil ook de curator van de Land-Art Exhibition, Marjo Boesten en de initiatiefnemer en organisator van de palenroute, Clemens Maassen, bedanken.

Carla Langen
voorzitter IL-AM

Afbeeldingsgalerie

Kunstroute Buitengoed Geul & Maas (palenroute)

In samenwerking met de stichting International Land-Art Maastricht heeft Buitengoed Geul & Maas (voorheen Landgoederenzone) in 2016 een kunstroute georganiseerd.

27 kunstwerken markeerden vanaf het voorjaar een fietsroute die de landgoederen en mooie plekjes in de natuur met elkaar verbonden. Op een speelse manier werden de fietsers door afwisselende landschappen langs de kunstwerken  en de bijzondere gebouwen in het Buitengoed geleid.

Al deze kunstwerken werden gemaakt op basis van hetzelfde materiaal, een ronde grenenhouten paal van 250 cm lang met  

een diameter van 18 cm.
De paal mocht op alle denkbare manieren de basis vormen van het kunstwerk. Door middel van verzagen en verbinden werd de paal omgevormd tot een sculptuur. Maar eveneens door beschilderen, beitelen, hakken en door toevoeging van andere materialen.

De officiële opening van de route vond plaats op zaterdag 14 mei 2016, gelijktijdig met de opening van International Land-Art Maastricht 2016 bij Chateau Jerusalem.

De foto's van de palenroute zijn gemaakt door Aron Nijs.

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?