U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tweede Editie International Land-Art Maastricht - 2014

In 2013 is een team van drie enthousiaste vrouwen gestart met International Land-Art Maastricht. De eerste activiteiten hebben toen plaats gevonden rond het Chateau Bethlehem in Maastricht. Honderden mensen hebben deze eerste manifestatie in 2013 bezocht. De positieve reacties van het publiek vormden de uitdaging om in 2014 door te gaan. Met een nieuwe locatie en ook nieuwe kunstenaars, naast reeds bekende gezichten. En ook een andere organisatievorm om een en ander op poten te zetten. Inmiddels is de Stichting International Land-Art Maastricht opgericht. Het is prettig om een formele organisatie te zijn, zodat je ook in staat bent om subsidie aan te vragen. Geen makkelijke klus in deze tijd van bezuinigingen. Toch is het gelukt om particuliere sponsors en subsidiegevers aan ons project voor 2014 te verbinden. Daar waren we blij om! Dank aan de gulle gevers.

Hoe spannend het ook mocht zijn om de organisatie en middelen weer van de grond te krijgen, de betrokken kunstenaars hebben ook in 2014 het succes bepaald. Dit keer met kunstzinnige creaties in het landschapspark rond Buitenplaats Vaeshartelt aan de rand van Maastricht.

Het gaat daarbij om ter plekke gemaakte kunstwerken met gebruik van de al bestaande omgeving. De aanwezige natuur biedt de basis, daarin worden ideeën ontwikkeld, al bestaande vormen gevonden en nieuwe toegevoegd.

Zo ontstaan kunstzinnige sporen op de af te leggen route rond het landgoed Vaeshartelt. Die route langs de kunstwerken geeft de gelegenheid tot een dubbele ontdekking. Enerzijds het ontdekken van de prachtige natuur en anderzijds de in die natuur geplaatste kunst. Dat is precies wat Land-Art wil bieden. Voor een breed publiek en daarbij met extra aandacht voor de jeugd. 
In deze editie van International Land-Art Maastricht waren we erin geslaagd om tussen de 250 en 300 leerlingen van basisscholen te betrekken bij onze manifestatie. Groepsgewijs hebben de kinderen een rondleiding gekregen door de kunstenaars en zijn ze ook zelf creatief aan de slag gegaan. Een feest voor iedereen.

 

 

Afbeeldingsgalerie

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?