U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Eerste Editie International Land-Art Maastricht - 2013

De voorbereidingen voor de eerste Land-Art manifestatie begonnen in 2012. We maakten een vliegende start binnen het kader van "Maastricht Culturele Hoofdstad 2018" en de toekomstige Groene Loper over de A2 (dit is de verbindingsroute tussen Maastricht en de landgoederenzone). We werkten samen met Noordoost Kunst en met de Hotel Management School Maastricht.
Vanaf januari 2013 was de website in de lucht en konden (inter)nationale kunstenaars zich opgeven om mee te doen. Pers en andere media gaven euregionale en landelijke bekendheid aan de manifestatie. Een aantal basisscholen uit het Noordoosten van Maastricht, de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en het United World College (UWC) hebben ook een kunstbijdrage geleverd.
Van 9 tot 20 mei kwamen de kunstenaars naar het Landgoed Bethlehem om hun kunstwerken op het landgoed te realiseren. De opening op 20 mei was voorafgaand aan de Kunsttour Maastricht 2013, waardoor veel mensen de land-art expositie en performances hebben bezocht. De expositie duurde tot einde juni.

Vanwege het succes van de eerste manifestatie is de Stichting International Land-Art Maastricht opgericht en een bestuur en werkgroep samengesteld.

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?